Despre Crama Carastelec am vorbit cu puțin timp în urmă. Astăzi discutăm despre vicecampionul ediției a 3-a a Concursului de Vinuri Spumante Românești: Carassia, rosé brut.
Reamintesc faptul că acest spumant a fost lansat în mai 2017. Durata de maturare a acestuia este de 22 de luni asigurându-se în acest fel o bună autoliză.
De remarcat că producătorul a obținut cu acest tip de spumant o medalie de argint în 2017 la The Champagne and Sparkling Wine World Championship (CSWWC).
În clasamentul general de la ediția a 3-a a Concursului de Vinuri Spumante Românești, București-Iași-Nisa, spumantul Carassia rosé brut a ocupat locul 2.
Aveți mai jos note de degustare întocmite de câțiva din jurații din comisia de la Nisa.
Elizabeth Gabay MW – Pretty salmon pink, fine persistent mousse. Creamy red fruit, lovely intensity of red berries and fresh acidity. Delicious, pretty, balanced.
Rod Smith MW – Very foamy and frothy mousse. Salmon colour. Slightly bitter phenolic grip. Redcurrant and leafy fruit. Dry and lean finish.
Iulia Scavo DipWSET – Pale salmon, nose is discreet, offering some red berries, red cherry, blossoms such as peony, few autolysis. On the palate the wine is dry and supple, bubbles are tonic, fizzy, acidity is elevated, phenolics are light, with slightly bitter touch that keeps it fresh. A long, dry finish, good/ very good.