I. Date generale asupra soiului:
– denumirea soiului;
– locul unde a fost creat;
– metoda de ameliorare;
– părinții;
– anul când s-a efectuat hibridarea;
– anul când s-a efectuat alegerea elitei hibride;
– persoana care a făcut alegerea elitei hibride;
– anul primei înmulţiri vegetative.
II. Caracterizarea botanică a soiului:
– dezmugurit – culoare; perozitate;
– lăstarul – culoare, perozitate;
– frunza adultă – perozitate; lobie; sinusuri (laterale peţiolar).
– floarea – tipul morfologic si funcţional;
– strugurele – forma, mărimea, compactitatea.
– bobul – forma, mărimea, culoarea și grosimea pieliţei, nr. de seminţe, consistenţa pulpei;
– mustul – culoarea mustului, aroma;
– coarda – culoarea, porozitatea;
– alte caracteristici.
III. Caracterizarea agrobiologică si tehnologică
– creşterea si vigoarea – creşterea medie anuală (cm);
– diametrul coardei (mm);
– date fenologice – dezmuguritul, înfloritul, pârga, maturitatea de consum, căderea frunzelor.
– fertilitatea – coeficientul de fertilitate absolut;
– coeficientul de fertilitate relativ;
– gradul de meiere si mărgeluire %;
– greutatea medie a strugurelui (g);
– compoziţia mecanică a unui kg. de struguri – greutatea ciorchinilor (g);
– greutatea boabelor (g);
– greutatea medie a bobului (g);
– compoziţia a 100 boabe – pieliţă, pulpă (g) seminţe (g si nr.);
– compoziţia chimică a mustului (zaharuri g/l, aciditate g/l H2SO4);
– aprecierea organoleptică a strugurilor – notă la degustare;
– rezistenţa la iernare a strugurilor (cu indicarea temperaturii minime absolute);
– rezistenţă la secetă, boli şi dăunători;
– rezistenţa la păstrare si transport;
– producţia și regularitatea ei (minim 3 ani)- reală la butuc (kg), calculată la ha (t), marfă %;
– direcţia de producţie.