I. Date generale:
– denumirea soiului;
– locul unde a fost creat;
– metoda de ameliorare;
– părinții;
– anul când s-a efectuat hibridarea;
– anul când s-a efectuat alegerea elitei hibride;
– persoana care a făcut alegerea elitei hibride;
– anul plantării pentru încercarea prealabilă (în câmpul comparativ);
– anul plantării în câmpul oficial de încercare;
– numărul butucilor existenţi, pe vârste;
– portaltoii folosiţi la încercare si afinitatea la altoire;
– prinderea la altoire;
– comportarea în plantaţii (% goluri, % butuci productivi);
– portaltoiul recomandat pentru producţie.
II. Caracterizarea botanică:
– vigoarea butucului (bonitare scara 1-5);
– durata perioadei de vegetaţie (dezmuguritul, înfloritul, pârga, maturitatea de consum, căderea frunzelor);
– fertilitatea si productivitatea – tipul morfologic si funcţional al florii;
– accidente florale (meiere, mărgeluire);
– coeficientul de fertilitate absolut;
– coeficientul de fertilitate relativ;
– indicele de productivitare absolut;
– indicele de productivitare relativ;
II. Caracterizarea agrobiologică și tehnologică:
– epoca de coacere;
– mărimea strugurelui;
– mărimea bobului (greutate medie);
– compoziţia chimică a mustului (zaharuri, aciditate).
– rezistenţa la ger (% ochi viabili), secetă, brume, boli (mană, oidium, mucegai) și dăunători.
– rezistența la păstrarea în depozit si durata păstrării;
– rezistenţa la transport;
– producţia si regularitatea ei (minimum 3 ani) – reală, la butuc (kg), calculată la ha (t), marfă %;
– direcţia de producţie.
Observație: toate însuşirile soiului se prezintă comparativ cu un soi de referinţă.